Nightmare Palace
Може да ни намерите тук http://fatedconstellations.bulgarianforum.net/
NIGHTMARE PALACE HISTORY
welcome
Никой не знае кога се е зародила идеята за него или кой наистина стои зад цирка, но със сигурност знаем, че една сутрин той просто се появил в покрайнините на Виена. Без предизвестия и шумни реклами. Но това не било просто цирк, то било Циркът. Съдържал най-опитните и уникални артисти в света, представял прекрасни спектакли, а шатрите нямали брой. Артистите, които виждаш, не са просто хора. Или поне не всички. Те имат дарби, с които те смайват, а ти дори не разбираш.

Silia Bones-24-fc: Nina Dobrev -illusionist / Taken

Go down

Silia Bones-24-fc: Nina Dobrev -illusionist / Taken

Писане by Silia Bones. on Вто Авг 18, 2015 10:28 pm+интелигентна, грижовна към хората, за които й пука(броят се на пръстите на едната ръка),смела, силна

-хаплива, злобна, безсърдечна,студена,отмъстителна;просто кучка.

Силия. Какво красиво име. Майка й и баща й дълго спореха за нейното име. До тригодишна възраст тя беше наричана просто "Ей ти" или беше избягвано да се нарича по какъвто и да е начин. Или да се говори с нея.
Но пък тогава почина съпругата на Марко и първото, което направи, когато откри мъртвата си съпруга в леглото, беше да иде в стаята на Силия и да я кръсти така както той желаеше. Сега дъщеря му беше само негова и щеше да я възпитава както иска. Погребението на "обичната" му съпруга беше сравнително претупано, а Силия не остана много впечатлена. Всъщност не пророни нито сълза, а когато се прибра в дома си се зачете в новата книга от баща си. "Тайните на фокусите". Майка й винаги беше против практикуването на това "изродско... изродско. .. нещо!", ала Силия беше привлечена от това "нещо". Тя знаеше, че е специална. За Бога, тя беше на три, а четеше книги за възрастни, разбираше физиката и квантовата механика и знаеше първите 256 цифри на числото Пи. И можеше да пише. И беше на три. След време и тя, и Марко откриха, че Силия наистина е специална. Тя беше наследила магията на баща си, неговата плътска илюзия. Силия можеше да превърне палтото си в черен гарван и после отново в палто, което обаче да направи розова... рокля. Можеше да разглоби и сглоби перфектно часовник само с поглед. Можеше да се преоблече със силата на мисълта си, да ти ушие прекрасна дреха, да включи въртележка... Силите й към физическото и материалното се засилиха, когато започва да изучава механика, физика, инженерство. Всички тези неща очевидно й бяха в кръвта. Силия стана изключително умна и учена жена, с невероятни способности в областта на цирка. Ала защо баща й я беше обучавал толкова жестоко години наред? Беше рязал върховете на пръстите й докато не успяваше да излекува всичките наведнъж, беше убивал беззащитни гълъби и тя с мъка ги съживаваше. Караше я да създава светове около него, но Сетивната илюзия просто не й се отдаваше.
След години на обучение Силия разбра защо. Тя и някакъв друг илюзионист щяха да създадат цирк, чрез който да мерят сили. Само един щеше да излезе победител, ала кога?
"Трябва да победиш" не спираше да повтара баща й. "Бъди отдадена и целеустремена."
Марко я лишаваше от всичко, от което се нуждаеше младо момиче като нея - приятели, любов, разходки, барове. В резултат на всичко това, на държанието му, напрежението Силия се превърна в жена с обвивка като орехова черупка.Тя не допускаше никого до себе си, рядко се усмихваше. Подиграваше се с всичко и всички, мразеше ги. Нараняваше ги нарочно, преструвайки се че ги обича, а после ги изоставяше.Марко я научи така. Силия дори не беше сигурна, че го обича. Че някога е била щастлива. Такава беше тя. Красива, ала студена. Красива отвън, грозна от вътре. Безчувствена, егоистична, лоша, хладнокръвна. Но беше и смела. Тя носеше товара на цирка, тежестта. Усещаше всяка стъпка на всеки артист и посетител, всеки дъх, поет на територията на цирка. Тя беше цирка - плътската страна на цирка.

А той... той беше всичко, което й липсваше. Още щом го видя се влюби в тъмните му очи, поиска да го обича. Ала така и не се научи. А той? Той обича ли я, пита се всяка вечер и всяка сутрин.
>
Silia Bones-24-fc: Nina Dobrev -illusionist
[Only admins are allowed to see this link]


/признавам, че доста части са взаимствани от книгата Нощния Цирк, но изключително много ми хареса и си го позволих. Признавам си!/
avatar
Silia Bones.
Admin, Illusionist
Admin, Illusionist

Брой мнения : 1429
Reputation : 11
Join date : 18.08.2015
Age : 18

Вижте профила на потребителя http://nightmare-palace.bulgarianforum.net/memberlist

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите